Czerwona herbata – idealny spalacz tłuszczu

Czerwona herbata była chyba jednym z pierwszych odkryć z obszaru egzotyki i napojów Dalekiego Wschodu. Na jej punkcie oszaleli młodzi, osoby dojrzałe, a nawet seniorzy. Jej właściwości w procesie odchudzania są niezwykle cenne. Poznajmy tą korzenno- aromatyczna herbatę.

Parzenie i właściwe przygotowanie dla posmakowania tego co najcenniejsze w czerwonej herbacie

Do właściwego zaparzenia czerwonej herbaty potrzebny jest porcelanowy czajniczek i woda pozbawiona magnezu i soli wapnia. Parzenie powinno trwać od 3 do 7 minut. Potem należy przelać napój do małych porcelanowych filiżanek.

Najlepszy spalacz tłuszczu

Właśnie czerwona herbata jest wspaniałym napojem, który powinien towarzyszyć nam w każdym rodzaju kuracji odchudzających. Jest niesamowicie silnym spalaczem tłuszczu. Rozbija tkankę podskórną i usuwa z niej tłuszcz. Podkręca i to bardzo tempo przemiany materii. Jest idealnym napojem z grupy tzw. detoksykujących.

Czerwona  herbata, a odchudzanie – ważna uwaga 

Należy pamiętać, że efektywność czerwonej herbaty na spadek wagi jest zależna od systematyczności jej picia. Trzy filiżanki dziennie pite mogą nam zapewnić pożądany wynik odchudzania.

 Zdrowie w kolorze czerwonym

Czerwona herbata działa jak wielowymiarowy naturalny lek i dla ciała i dla emocji :

  • poprawia nastrój,
  • łagodzi skutki kaca,
  • oczyszcza wątrobę,
  • wspiera pracę przewodu pokarmowego,
  • wspiera krążenie krwi,
  • obniża poziom złego cholesterolu,
  • poprawia pamięć,
  • usprawnia koncentracje osób młodych i w podeszłym wieku,

Przedawkowanie czerwonej herbaty?

Niestety jest to możliwe i trzeba mieć to na uwadze. Czerwona herbata jest napojem, który jest silnie moczopędna dlatego wypijana w dużych ilościach często doprowadza do zaburzeń gospodarki wodno – elektrolitowej.

Więc jak zawsze nawet z tak zdrowym napojem jeżeli chodzi o picie na co dzień należy zachować bezwzględnie rozsądek.